Pystymetsästä valmiiksi tuotteeksi

Hirrenveistossa käytämme pääasiallisesti oman metsän puita, mutta veistämme hirttä myös tarvittaessa asiakkaan omista puista, niin halutessaan. Jos meillä ei ole haluamaasi hirsimateriaalia hankimme sellaiset puut. Tilalla on kalustona kaksi traktoria, toisessa on varustuksena metsäkärry kuormaajalla ja toisessa etukuormaaja, jonka avulla puut saa liikuteltua tarpeen mukaan. Käytössämme on Wood-Mizer tukkivannesaha, jolla sahataan pelkkahirret ja muu tarvittava sahatavara. Vaakavannesahalla pystyy sahamaan suurimmillaan 65cm halkaisijaltaan olevat puut ja puun enimmäispituus on 11 metriä.

Kiinnostus vanhoihin työtapoihin ja tekemisiin on kulkenut verenperintönä mukana. Isäni teki hevosrekiä, kelkkoja ja muita vanhanajan tarvekaluja. Setäni on veistänyt veneitä. Itsekin olen tehnyt veneen omaan käyttöön aikoinaan. Samoin kalanpyydysten tekoa on tullut harrastettua myyntiin asti. Kiinnostus perinne – ja hirsirakentamiseen pyöri mielessä pitkään ja sen opetteluun tarjoutui mahdollisuus kun Saarijärvellä järjestettiin hirrenveistokursseja. Kurssilta kävin hakemassa hirrenveiston perusteet noin 20 vuotta sitten, jonka jälkeen aloitin kokeilemaan veistämistä käytännössä. Ajan myötä ja kun taidot karttui hirrenveistoon, muodostui siitä liitännäiselinkeino tilalleni. Siihen aikaan toimeentulo tuli maanviljelyksestä. Muutama vuosi sitten luovuin karjanpidosta ja rakennustöistä ja hirrenveistosta tuli pääelinkeino.

Oma poikani Timo 25v on käynyt puuseppä koulutuksen ja on tällä hetkellä minulla oppisopimuskoulutuksessa talonrakennuslinjalla, jossa yhtenä osana on hirrenveisto. Koulutus päättyy keväällä 2016. Lähitulevaisuudessa on mietittävänä sukupolvenvaihdos jos Timo jatkaa isänsä jalanjäljillä ja vei omalta osaltaan vanhaa perinnerakentamista ja työtapoja uusille sukupolville.

Teemme tiivistä yhteistyötä seuraavien yritysten kanssa: hirsityoheikkila.fipuupajuset.fi ja huliswood.fi

 Tuotteet

Tuotevalikoimassa on Savusaunat, aitat, kesämökit, ladot, grillikatokset, kodat ym. hirrestä tehtävät rakennukset mahdollisuuksien mukaan niin pelkka kuin pyöröhirrestä veistettynä.

moodmizer2

 Tuppilauta

Tuppilautaa löytyy männystä, haavasta, lepästä ja pieniä määriä raidasta ja pihlajasta. ym. erikoispuista sahattua sahatavaraa. Olemme myös halukkaita ostamaan erikoispuuta, jos jollakin on sellaista kaupan.